Profile ocupaționale

 

Profilele ocupaționale sunt, pe scurt spus, descrieri ale ocupațiilor. Elaborarea profilelor ocupaţionale presupune utilizarea unei metodologii complexe de investigare a ocupaţiilor. Aceste demersuri metodologice pot fi realizate prin numeroase metode, cele mai eficiente fiind metodele hibride sau combinate de selectare şi apoi analiză a componentelor unei ocupaţii.

Cognitrom a elaborat 1050 de profile ocupaționale. CCP varianta online sau intranet oferă acces la toate cele1050 de profile ocupaționale (descriere text și video)care reprezintă a peste 95% din ocupațiile existente în economia reală.

Mai jos vă prezentăm un exemplu de profil ocupațional aferent unei profesii nou apărută pe piața muncii din România, cea de dezvoltator de e-learning.

Descrierea ocupaţiei: Dezvoltatorul de e-learning este un specialist în educaţie şi formare profesională care asigură managementul şi dezvoltarea programelor de educaţie / formare prin e-learning; elaborează politici şi strategii de e-learning şi asigură cadrul instituţional pentru implementarea acestora; asigură managementul programelor de educaţie / formate prin e-learning la nivelul organizaţiei; coordonează activitatea echipei implicate în elaborarea şi implementarea programelor de educaţie / formare prin e-learning; evaluează programele de educaţie / formare prin e-learning şi elaborează recomandări pentru decizie.

Continuare găsiți aici  Dezvoltator de e-learning

Tags: , , , , , , ,

Posted in Uncategorized

Comments are currently closed.