Soluția completă de orientare școlară și profesională a elevilor

Soluția completă de orientare școlară și profesională a elevilor

Cognitrom Career Planner (CCP) este prima soluție de orientare profesională din România, dedicată elevilor din clasele VII-XII. Platforma reunește elevi, psihologi, profesori-consilieri și părinți, oferind fiecărui tip de utilizator conturi pliate pe nevoile sale specifice.

Până în prezent, platforma CCP a fost utilizată de mai mult de 30 000 de elevi. Conform studiilor de uzabilitate realizate pe o populație de peste 2000 de elevi, peste 83% dintre aceștia ar recomanda platforma unui prieten, iar 89% dintre consilieri ar recomanda CCP unui coleg. Față de metodele tradiționale, CCP reduce de 4 ori efortul consilierilor, optimizând astfel serviciile de orientare (accesați studiul aici).

Cu CCP puteți desfășura un proces întreg de orientare:

  • autocunoaștere,
  • explorarea lumii educaționale și ocupaționale,
  • luarea deciziei
  • alcătuirea planului de carieră.

Citiți detalii despre fiecare etapă de orientare prin CCP aici.

După ce elevul a parcurs autoevaluarea, platforma centralizează rezultatele și generează un profil vocațional. Elevul are posibilitatea de a-și vizualiza și fiecare rezultat independent. Pe baza profilului vocațional, platforma identifică ocupațiile potrivite cu interesele, abilitățile și valorile elevului. Elevul poate vedea cât de mult se potrivește cu fiecare ocupație și să analizeze comparativ două profile ocupaționale pentru a-l ajuta în luarea deciziei.

Pentru orientarea școlară, platforma CCP include descrieri detaliate a profilelor/specializărilor din învățământul preuniversitar și a ramurilor de știință din învățământul universitar. Pe baza analizei acestora și a comparării lor cu profilul vocațional, elevul își poate alcătui traseul educațional compatibil cu abilitățile și interesele sale, pentru a crește șansele reușitei și satisfacției școlare.  Nu în ultimul rând, elevul poate parcurge materiale utile pentru carieră, care îl îndrumă în planificarea carierei.