Orientare în carieră elevi

Orientare în carieră elevi

Elevul se confruntă încă din gimnaziu cu o decizie importantă pentru viitorul lor profesional: alegerea specializării de liceu. Dacă specializarea nu este compatibilă cu abilitățile și interese lui vocaționale, performanța școlară are de suferit și implicit, mediile de admitere în învățământul superior. În mod similar, în liceu, când încă descoperă cine este, elevul trebuie să decidă pentru sinele lui viitor, pentru a-și da seama ce carieră va dori să practice după finalizarea studiilor. O alegere nepotrivită a carierei implică o decizie eronată în ceea ce privește facultatea. Poate fi dificil pentru un adolescent să își cunoască suficient de bine abilitățile și să aibă cunoștințe elaborate despre ocupațiile de pe piața muncii. Prin serviciul de evaluare pentru orientare în carieră, elevul își descoperă potențialul, află care ocupații i-ar valorifica mai bine profilul vocațional și își stabilește traseul educațional.

Evaluarea implică parcurgerea următorilor pași:

  • solicitarea evaluării computerizate aici.
  • întâlnire preliminară, față în față sau pe skype, cu dvs. în calitate de părinte și cu copilul, pentru stabilirea obiectivului evaluării ,
  • evaluarea abilităților cognitive si noncognitive relevante (ex. abilitatea generală de învățare, abilitatea numerică, etc.) prin teste de autocunoaștere.
  • evaluarea interesele vocaționale, valorile legate de muncă,
  • întâlnire pentru prezentarea raportului și a recomandărilor.

Pachetul de evaluare include și un cont pe platforma de orientare în carieră a elevilor Cognitrom Career Planner. Veți putea consulta alături de copilul dvs. informațiile despre toate specializările de liceu și facultate, precum și profilele ocupațiilor din România. Mai multe detalii despre găsiți în videoclipul următor:

Accesați categoria de articole de mai jos pentru a găsi informații utile despre procesul de orientare în carieră al adolescenților. Pentru întrebări și programări, utilizați rubrica de Contact.

Categorii articole